KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: grupa II

Życzenia Wielkanocne

"Malutki baranek ma złote różki, pilnuje pisanek na trawce z rzeżuszki,  gdy nikt nie widzi chorągiewką buja  i cicho beczy wesołego Alleluja". Wesołych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzą „Mróweczki” z paniami...

Wielkanocne zabawy

W przedświątecznym tygodniu bawiliśmy się w zabawy wzbogacające słownictwo o wyrazy związane z tradycją wielkanocną, przygotowaliśmy upominki świąteczne dla rodziców, tropiliśmy też w ogrodzie zajączka, który zostawił nam drobne upominki. ...

Idź ty lepiej Koziołeczku, szukać swego Pacanowa

„Czy każdy z nas ma swój Pacanów do którego dąży?” – realizując marcowe zadanie projektu kolejno wypowiadaliśmy się na temat swoich marzeń. Marzeniem „Mróweczek” był między innymi lot samolotem, podróż do Chin, domek na drzewie, jazda konna, spotkanie koz...

Powitanie Wiosny

Na Bal Pani Wiosny dzisiaj w przedszkolu do grupy Mrówek przyszły Panienki Wiosenki i chłopcy ubrani w jej ulubione kolory. Działo się od samego rana. Na początek Wiosenny Koncert Muzyczny z Panią Ulą, później powitanie wiosny razem z misiem Teddy Eddie i jego zabawami z językiem angielskim, a następnie w...

Wielozmysłowe poznawanie kolorów – święto koloru zielonego

18 marca kolejny raz wybraliśmy się w podróż do krainy zmysłów, aby tym razem poznać kolor zielony. Dzięki naszej dociekliwości wiemy, że kolor zielony powstaje poprzez zmieszanie koloru niebieskiego z żółtym, że dzięki zielonym roślinom możemy oddychać, bo produkują tlen, a w naszej ulubionej krai...

Dzień Dziewczynek i Dzień Chłopców

W tym tygodniu Mróweczki obchodziły Dzień Dziewczynek i Dzień Chłopców....

„Idź Ty lepiej koziołeczku szukać swego Pacanowa”

Kolejne zadania projektu Mróweczki zrealizowały z radością. Wspólnie z ciocią Beatką przygotowały strój na bal karnawałowy dla koziołka Matołka (w którego rolę wcielił się Julek). Następnie z Ciocią Dorotką odbyły wirtualną podróż do kuźni, w której zobaczyły  proces powst...

Wielozmysłowe poznawanie kolorów – święto koloru czarnego

22 lutego odbyliśmy kolejną podróż do krainy zmysłów. Poznawanie koloru czarnego połączyliśmy z obchodami światowego Dnia Kota. W krainie wzorku między innymi oglądaliśmy ilustracje czarnych kotów z różnych bajek. W krainie słuchu poznaliśmy charakterystyczne cechy wyglądu kota ilustrując pi...

Urodziny w grupie

W poniedziałek świętowaliśmy urodziny Laurki złożyliśmy jej najserdeczniejsze życzenia i odśpiewaliśmy tradycyjne 100 lat....