KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kadra

KADRA PEDAGOGICZNA
Dyrektorzy "Jedyneczki"

od 1947 do 1955 - pani Irena Błaszczyk
od 1955 do 1966 - pani Michalina Religa
od 1966 do 1984 - pani Jadwiga Szperlik
od 1984 do 1997 - pani mgr Halina Skonieczka
od 1998 do 2008 - pani mgr Małgorzata Plucińska
od 2008 do 2010 - pani mgr Małgorzata Szyszka
od 2010 do teraz - pani mgr Małgorzata Komenda

Nauczyciele "Jedyneczki"

mgr Beata Balcerek
mgr Jolanta Berger
mgr Małgorzata Furmańska
mgr Jolanta Janicka
mgr Agnieszka Kaźmierczak
mgr Elżbieta Kołodziejczyk
mgr Dorota Kołodziejska
mgr Katarzyna Kowalska
mgr Emilia Kozanecka

Obecnie w MP Nr 1 pracuje, łącznie z dyrektorem, dziesięć nauczycielek z pełnymi kwalifikacjami pedagogicznymi, wykształceniem na poziomie magisterskim.

Siedem nauczycielek posiada stopień nauczyciela dyplomowanego; dwie nauczycielki stopień nauczyciela mianowanego, jedna nauczyciela kontraktowego.

Wszystkie nauczycielki systematycznie podnoszą swe kwalifikacje zawodowe poprzez udział w różnorodnych formach doskonalenia (kursy, warsztaty, konferencje szkoleniowe) organizowanych przez WODN w Łodzi i inne ośrodki szkoleniowe oraz uczestniczenie w procesie WDN placówki (Wewnątrzprzedszkolne Doskonalenie Nauczycieli).

KADRA  ADMINISTRACYJNO-OBSŁUGOWA

Renata Brocka
Katarzyna Drzyń
Mariola Czyż
Anastazja Siuda
Małgorzata Kabacińska
Robert Marszałek
Barbara Marciniak
Iwona Michalak
Małgorzata Oska
mgr Dorota Sima
Jolanta Sobolewska
Iwona Czechowicz
Karolina Berger

To zespół troszczący się o obsługę ekonomiczno-księgową rodziców i pracowników placówki, jakość posiłków, czystość sal i sprawność wszystkich urządzeń. To dzięki nim w przedszkolu jest czysto i schludnie, przedszkolne posiłki smakują nawet niejadkom i niestraszne nam cieknące krany czy popsute zabawki – wszystko da się naprawić.