KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia 2019/2020

Mikołajki

30.06.2020
Mikołajki

Mikołajki

30.06.2020

Dzisiejszy dzień obfitował w wiele atrakcji. Mikołaj witał i częstował cukierkami przedszkolaków, a potem był koncert świąteczny. Dzieci z grupy V uczestniczyły w "Biegu z Mikołajem" zorganizowanym w Parku Miejskim, a dzieci z grupy IV ubierały choinkę w Alei Boż...

30 rocznica Konwencji o Prawach Dziecka

20 listopada,przedszkolaki z grupy IV i V, wzięli udział o obchodach 30 rocznicy uchwalenia Konwekcji o Prawach Dziecka, organizowanych przez UNICEF, pod honorowym patronatem Burmistrza Aleksandrowa Łódzkiego Jacka Lipińskiego. Była to wspaniała okazja do uczczenia postania tego najważniejs...

11 listopada

30.06.2020
11 listopada

11 listopada

30.06.2020

"Kto ty jesteś? Polak mały! Mieszkasz w Polsce? Właśnie tak! Orzeł Biały jest wspaniały. To jest godło! To nasz znak! Naszą flagę zgodnie dzielą najpiękniejsze barwy dwie. Biel z czerwienią, czerwień z bielą, ja im wierny zostać chcę..." Wychowankom "Jedyneczki" od najmłodszych lat wpajamy miło...

"Szkoła pamięta" - akcja Ministerstwa Edukacji Narodowej

W ramach akcji "Szkoła pamięta" przedszkolaki "Jedyneczki" zapaliły znicze w miejscach związanych z ważnymi wydarzeniami historii lokalnej oraz odwiedziły groby osób zasłużonych w naszej społeczności i zmarłej nauczycielki naszego przedszkola....

V Festiwal Twórczości Juliana Tuwima

Nasze przedszkole na festiwalu reprezentowała grupa V. Dzieci zaprezentowały się w piosence "Okulary" oraz recytowały wiersz "Kotek" w wersji anglojęzycznej. Brawa dla wykonawców!...