KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa IV

Dzieci 5, 6-letnie

Nauczycielki grupy: mgr Małgorzata Furmańska, mgr Emilia Kozanecka

Godziny pracy oddziału: 7:30 - 16:30
Zajęcia rytmiczne w każdą środę w godz. 14:00 - 14:30

e-mail: grupa3.kotki3@gmail.com 

Zdjęcie grupowe dzieci z grupy 4 w ogrodzie

Koziołek Matołek

W ramach Ogólnopolskiego Projektu Edukacyjnego „Idź ty lepiej Koziołeczku szukać swego Pacanowa” zrealizowaliśmy jedno z kwietniowych zadań. Książkę o Koziołku Matołku czytała nam pani Dorotka, nasza intendentka. Byliśmy bardzo zasłuchani....

Kubusiowi Przyjaciele Natury

W tym tygodniu obchodziliśmy „Dzień Ziemi”. Dlatego dużo rozmawialiśmy o trzech ważnych rzeczach jakimi są: powietrze, woda i  energia. Mówiliśmy, jak musimy dbać o nią, aby żyło nam się na niej dobrze. Dowiedzieliśmy się również, że my przedszkolaki również możemy wiele zrobić dla...

Świętujemy Dzień Ziemi

Z okazji Dnia Ziemi poznaliśmy historię naszej planety, dowiedzieliśmy się czym jest ekologia, dlaczego warto być Eko i jakie zachowania przyczyniają się do ochrony środowiska. Zastanawialiśmy się jak rośnie drzewo, z jakich części się składa i do czego jest potrzebne. W przedszkolnym ogrodzie zasadziliśmy drzewo &ndas...

Tak bawiliśmy się na BALU WIOSNY

Rozpoczęliśmy go koncertem muzycznym Pani Uli, potem oglądaliśmy powitanie Wiosny z misiem Teddy Eddie. Następnie  bawiliśmy się tańcząc przy ulubionej muzyce; uczestnicząc w zabawach ze śpiewem. Nagraliśmy także dla naszych rodziców układ taneczny przygotowany specjalnie na powitanie Wiosny....

Idź Ty, lepiej Koziołeczku szukać swego Pacanowa….

W tym tygodniu zrealizowaliśmy jedno z zadań marcowych. Dowiedzieliśmy się jakie marzenie miał Koziołek Matołek, a nasze marzenia próbowaliśmy przelać na papier....

Podróżujemy z Koziołkiem

 W ramach Ogólnopolskiego Projektu Edukacyjnego „Idź ty lepiej Koziołeczku szukać swego Pacanowa” wykonaliśmy jedno z zadań na miesiąc marzec. Zaprosiliśmy Koziołka Matołka do podróży przedszkolnymi pociągami w wagonach, których pasażerami jesteśmy My. W jednym z nich Koziołek zost...

Wiosno, czy to Ty?

Chyba tak, chociaż za oknem śnieg i lekki mrozik. Zgodnie z polską tradycją zrobiliśmy najpierw Marzannę, zimową pannę - z materiału, bibuły. Ozdobiliśmy jej suknię różnymi wzorami i wyruszyliśmy do ogrodu, by tam wrzucić ją do wody i w ten sposób pożegnać zimę. A Wiosnę powitaliśmy „Gaikiem Maikiem...

Nadchodzi wiosna

W tym tygodniu szukamy pierwszych oznak wiosny. Chcemy, aby jak najszybciej przyszła do nas, dlatego w naszych pracach już mamy pierwsze wiosenne kwiaty....

Nasz zielony kącik

Realizację programu KUBUSIOWI PRZYJACIELE NATURY rozpoczęliśmy od zadbania o nasze rośliny w sali, przesadzając je do większych doniczek, wzmacniając nawozem, robiąc nowe rozsady. Następnie założyliśmy hodowlę fasoli; wysialiśmy nasiona warzyw - pietruszki, kopru, kwiatów - aksamitek. W doniczkach znalazły się t...

Zdobyliśmy wyróżnienie za wykonanie zadania dodatkowego – zaprojektowanie stroju  karnawałowego dla Koziołka - w Ogólnopolskim Projekcie Edukacyjnym „Idź ty lepiej Koziołeczku szukać swego Pacanowa”.  Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Hura!!!...