KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: grupa IV

Witajcie w kosmosie

Ostatni tydzień lutego związany był z kosmosem, co zbiegło nam się w czasie z niesamowitym sukcesem człowieka - lądowaniem łazika na Marsie. Poznaliśmy planety Układu Słonecznego, rozmawialiśmy o galaktykach, podróżach w kosmos; opowiadaliśmy o naszej planecie Ziemi. Zrobiliśmy rakiety z rolek i kolorowego papie...

Idź Ty lepiej Koziołeczku szukać swego Pacanowa

W ramach projektu edukacyjnego "Idź ty lepiej koziołeczku szukać swego Pacanowa" wykonaliśmy zadania lutowe – zapoznaliśmy się z rzadko spotykanym w dzisiejszych czasach zawodem kowala....

Karnawałowy Koziołek Matołek

W ramach projektu  edukacyjnego "IDŹ TY LEPIEJ KOZIOŁECZKU SZUKAĆ SWEGO PACANOWA" wykonaliśmy zadanie dodatkowe - zaprojektowaliśmy stroje karnawałowe dla Koziołka; pracowaliśmy w zespołach korzystając z różnych materiałów plastycznych. Powstały trzy projekty. Oto one......

Bal karnawałowy w naszej grupie.

Od samego rana podekscytowani oglądaliśmy przebrania koleżanek i kolegów, które potem były prezentowane na forum grupy. Potem braliśmy udział w zabawach, konkursach, tworzyliśmy wężyki, korowody, śpiewaliśmy i tańczyliśmy przy ulubionych utworach. Świetnie się bawiliśmy. ...

W karnawale …

Jak przygotowaliśmy się do karnawału? Rozmawialiśmy o polskich tradycjach karnawałowych i oglądaliśmy ilustracje z karnawału z Rio de Janeiro i Wenecji gdzie jest obchodzony najbardziej hucznie; czytaliśmy globalnie wyrazy, kolorowaliśmy obrazki przebierańców; zrobiliśmy maski karnawałowe; ćwiczyliśmy z balona...

Zimowy list od grupy „Smerfików”

Dostaliśmy kolejny list od  dzieci z grupy "Smerfiki” z Przedszkola Nr 81 w Łodzi. W liście dzieci dzielą się z nami informacjami o tym, co robiły w przedszkolu w ostatnim czasie. Do listu dołączony był obrazek Pani Zimy, który bardzo nam się spodobał. Teraz my napiszemy do nich list. Mamy już pomysł ...

Śnieżna zima dalej trwa….

Dzisiaj w naszej grupie wykonywaliśmy portret śniegowego bałwanka. Każdy z nas opisywał swojego. Na koniec pracy próbowaliśmy wymyśleć nowe nazwy określające bałwanka....

Rozstrzygnięcie konkursu

Dzieci z przedszkola wzięły udział w konkursie plastycznym  pt. „Najciekawsza przygoda Koziołka Matołka”. Oto zwycięscy z naszej grupy - Piotruś, Nadia, Bruno, Klaudia i nieobecny Szymon. Gratulujemy....

Robimy karmniki dla ptaków

W tym tygodniu rozmawiamy o ptakach zostających u nas na zimę oraz przylatujących do nas na zimę. Musimy pamiętać, aby pomagać przetrwać im ten czas....