KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Kącik rodzica

Zapraszamy do licytacji naszych prac na WOŚP

Wszystkich serdecznie zapraszamy do licytacji dwóch prac wykonanych przez naszych wychowanków. Pierwsza praca, to obraz "Serce w kolorach świat a", druga to filiżanka z kwiatowym wzorem , malowana mazakami do ceramiki.  1. "Serce w kolorach świata"  2. Wyjątkowa filiżanka  ...

Dzieci z grupy II i IV dla których prowadzone było nauczanie zdalne od poniedziałku 25 stycznia br. wracają do przedszkola. ...

Sprawdzian lekkoatletyczny dla dzieci z rocznika 2014

Informujemy Rodziców dzieci z rocznika 2014 , iż w ramach procesu rekrutacyjnego do klas I na rok szkolny 2021- 2022, Sportowa Szkoła Podstawowa Nr 3 w Aleksandrowie Łódzkim proponuje następujący harmonogram sprawdzianów lekkoatletycznych dla naszych przedszkolaków: 19.01.2021 r. godz. 15.45...

Zarządzenie Dyrektora w sprawie czasowego zawieszenia zajęć

Zarządzenie nr 2/2021 Dyrektora Miejskiego Przedszkola nr 1 Marii Konopnickiej w Aleksandrowie Łódzkim z dnia 14 stycznia 2021 r. w sprawie czasowego zawieszenia zajęć w grupie IV oraz części dzieci z grupy III w Miejskim Przedszkolu nr 1 ze względu na sytuację epidemiologiczną.

Serdecznie zapraszamy Rodziców wraz z dziećmi do udziału w przedszkolnym konkursie plastycznym pt.: „Najciekawsza przygoda Koziołka Matołka”

Drodzy Rodzice, ze względu na sytuację związaną z covid-19, która miała miejsce w naszym przedszkolu w drugiej połowie grudnia, nagranie uroczystości świątecznych , do których przygotowywały się dzieci w grupach zostało przesunięte na styczeń. Obecnie w szkołach trwają ferie zimowe i z tego względu do prz...

Życzenia od Dyrektora i pracowników przedszkola

...a na Facebooku przedszkola czeka na dzieci niespodzianka!   ...

Zarządzenie Dyrektora Miejskiego Przedszkola nr 1 z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie czasowego zawieszenia zajęć

Zarządzenie nr 15/2020 Dyrektora Miejskiego Przedszkola nr 1 im. Marii Konopnickiej w Aleksandrowie Łódzkim z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie czasowego zawieszenia zajęć w Miejskim Przedszkolu nr 1 ze względu na sytuację epidemiologiczną.

Podstawa prawna: §12 Rozporządzenie Ministra Edukacji Narodowej z 28 lutego 2019 r. w sprawie szczegółowej organizacji publicznych szkół i publicznych przedszkoli (Dz. U. z 2019 r. poz. 502)

Zamknięcie roku budżetowego

Informujemy, iż w związku z zamknięciem roku budżetowego wszystkie płatności za pobyt dziecka w przedszkolu oraz zaległości, winny być uregulowane w nieprzekraczalnym terminie do 18.12.2020 r.