KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: grupa IV

Święta tuż, tuż….

Dzisiaj z okazji Mikołajek rano odwiedził nas Mikołaj. Otrzymaliśmy pyszne pierniki, które upiekły nasze kochane panie kucharki oraz cukierki. Również dzisiaj ubieraliśmy choinkę przy świątecznych melodiach....

Czekając na Mikołaja...

Tak się bawiliśmy czekając na Mikołaja.

Ostatni dzień listopada to czas wróżb i zabawy...

Świetnie bawiliśmy się podczas zabaw andrzejkowych. Przebrani w różne postacie rozpoczęliśmy od złożenia darów, by wróżby się spełniły. A potem sprawdzaliśmy - „Kim będziemy w przyszłości?”, Jak będzie miał (miała) na imię nasz chłopak, czy dziewczyna? Co nas czeka w najbliższej przyszł...

Zdrowie jest najważniejsze!

W tym tygodniu rozmawialiśmy o tym, że ruch to zdrowie. Ale żeby zdrowym być, trzeba także zdrowo jeść. Dlatego z chęcią jedliśmy kanapki, które sami robiliśmy. Kanapki zrobiliśmy z masłem, białym serem i dżemem truskawkowym oraz brzoskwiniowym, które ciocia Emilka sama zrobiła na zimę....

Idź ty lepiej Koziołeczku... zadania listopadowe

Listopadowe zadania wykonane! Stworzyliśmy obrazkowy słownik wyrazów, które można znaleźć w książce o Koziołku, a już są mało lub wcale nie używane oraz mieliśmy spotkania wirtualne z mamą Basi i tatą Kornelka, którzy opowiedzieli nam o swoich spotkaniach z Koziołkiem....

Dzień dyni

06.11.2020
Dzień dyni

Dzień dyni

06.11.2020

30 października królował kolor pomarańczowy. Wszystko za sprawą DYNI. Powstały „dyniowe” obrazki, którymi ozdobiliśmy nasza salę. Na stole królowały dynie wyrzeźbione przez pana Roberta. „Dyniową imprezkę” – jak ją nazwała Nadia - zakończyły tańce przy muzyce, kt&oacut...

Idź ty lepiej Koziołeczku, szukać swego Pacanowa

We wrześniu rozpoczęliśmy w naszej grupie projekt edukacyjny pt. „Idź ty lepiej Koziołeczku, szukać swego Pacanowa”. Wtedy to, poznaliśmy głównego bohatera. Dzisiaj zaprojektowaliśmy plakat zachęcający do odwiedzin w Centrum Bajki w Pacanowie oraz pracę plastyczną pt. „Kapuściane drzewo”....

Dzieci listy piszą...

Nie możemy się spotykać, dlatego nasza grupa nawiązała listowny kontakt z dziećmi z Miejskiego Przedszkola nr 81 w Łodzi. Dzieci mają po 5 lat, a ich grupa nosi nazwę „Smerfiki”. Dostaliśmy od nich „jesienny list” z pięknym rysunkiem; sprawił nam wiele radości. My też przygotowujemy dla naszych ...

Warzywny tydzień

„Jesień różne dary niesie”, a nam przyniosła warzywa.   Dzieci wiedzą, że warzywa to witaminy w naturalnej postaci. Było więc „pomidorowo” z degustacją różnych gatunków pomidorów, ogórkowo, marchewkowo, a na końcu dzieci zakisiły ogórki i paprykę. T...