„Idzie jesień, plony niesie”
A te – to między innymi warzywa. Niektóre z nich wykorzystaliśmy do zrobienia przetworów na zimę. Ogórki – zakisiliśmy; z marchewek zrobiliśmy pyszny, zdrowy sok, który z apetytem wypiliśmy. A z cukinii, cebuli, ogórków, kalafiora i papryki powstał mix warzywny. Teraz w sali mamy słoiczki kiszonych warzyw, które czekają na odpowiedni moment, by je zjeść. Podzielimy się nimi z ze starszymi osobami, emerytami, mając nadzieję, że będą smakować.
Nasz kolega nie mógł uczestniczyć w naszych zajęciach w minionym tygodniu z powodu choroby, ale z mamusią w domu również wkładał ogórki do kiszenia. Brawo !!!
Dziękujemy mamie za zaangażowanie i przesłanie zdjęć.
Serdecznie dziękujemy Babci i Dziadkowi Arka za podarowanie dla grupy przypraw – składników do kiszenia ogórków.